Hvad er salsa?

Når jeg sidder i et selskab og min bordherre og jeg har snakket om de obligatoriske ting med, hvad vi arbejder med og fortalt om vores altid dejlige børn, så falder snakken ofte på vores fritidsinteresser.

Når jeg fortæller, at jeg danser salsa lyder de fleste meget interesserede, men vil også meget gerne vide mere om det. De fleste ved nok, at det er en dans og har måske også set ”Vild med dans”, men så slutter deres viden ofte også.

Derfor vil jeg gerne fortælle lidt om, hvad salsa egentlig er. ”Salsa” betyder egentlig ”sovs” og det er lyder måske ikke så eksotisk, men dækker over, at dansen egentlig er en blanding af flere forskellige stilarter, der så er sovset sammen til salsa. Det er en latinamerikansk dans, der blev relanceret i USA i 1970’erne. Dansen har naturligvis sin oprindelse i Latinamerika, men ordet ”salsa” stammer altså fra New York.

Musikken i salsa er 8 takter og i løbet af de 8 takter tager man normalt 6 trin skiftevis med højre og med venstre fod. Manden starter altid med venstre fod, mens kvinden starter med højre fod. Der holdes pause på taktslag 4 og 8.

Salsa er en meget uformel dans, hvor man er meget social og ikke kan undgå at blive glad imens.

De modigste bordherre drister sig efterfølgende til at foreslå en dans og det takker jeg gerne ”ja” til. Med til en god fest hører en god dans og min mand sidder gerne over.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *